Fra ytre fokus og stress til indre styrke og ro


Hos YogaSpirit får du alt du trenger for å bevege kroppen og nære sinnet.  

Her finner du et inkludrende yogamiljø der du får slippe ytre fokus og stress, og finne indre styrke og ro gjennom de mest naturlige verktøyene vi har - bevegelse, pust og bevissthet. 


Du får god trening, økt fleksibilitet og mobilitet, samt gode verktøy for å finne ro, restitusjon og håndtere stress. 


Yoga for DEG og din hverdag! 

Klasser i studio og online

Vinyasa 

Vinyasa er en dynamisk form for yoga med fokus på kontinuerlig pust og bevegelse. Vi bruker hele kroppen, og jobber med styrke, fleksibilitet og utholdenhet. Yogatimene våre består av velbalanserte sekvenser med yogastillinger og overganger, i et jevnt rytmisk tempo. Fokus er på pust, bevissthet og tilstedeværelse mens vi flyter mellom de ulike yogastillingene.
Vinyasa er en fysisk og oppløftende yogaform, som skaper en følelse av letthet, klarhet og ro i både kropp og sinn.

Timene vil virke beroligende på grunn av fokus på synkronisert pust og bevegelse. Og de vil gi deg økt styrke, bevegelighet, sirkulasjon og bevissthet.

Egnet både for deg som har gjort litt yoga før eller er en mer erfaren yogi.


Vi tilpasser uansett til indviduelle behov og gir gode modifikasjoner eller større utfordringer etter behov. Husk at det alltid er anbefalt å lytte til egen kropp og tilpasse praksis til dagsform og behov. Selv om vi kan gjøre en mer avansert praksis betyr det ikke at vi alltid trenger å gjøre det. I alle våre timer vil det være mulig å gjøre en praksis tilpasset behov.

Myk flyt

En mykere og roligere vinyasa yoga flyt. Dette kurset vil ha fokus på å øke mobilitet og fleksibilitet for en smidigere og mer effektiv kropp. Samtidig vil vi jobbe med avspenning og lære hvordan vi kan bruke pusten for å frigjøre spenninger.


Vi vil jobbe med å løsne opp i stivhet og spenninger i rygg, hofter og skuldre.
Myke bevegelser bidra til å frigjøre spenninger som igjen gjør det lettere å bevege seg. Når musklene ikke er anspente gir det mindre stress og press på kroppen din, som igjen gir mindre smerter og treningsverk. Større fleksibilitet i muskler og ledd kan også gjøre deg mindre utsatt for skader, og økt mobilitet gjør det også lettere å bevege leddene med mindre anstrengelser.


Yoga bidrar også med forbedret blodsirkulasjon som som gjør at kroppen kommer seg raskere etter en treningsøkt, og også forhindrer stivhet. Vi vil også jobbe med pust og tilstedeværelse som forbedrer din konsentrasjon og fokus.

Passer for alle.

LunsjYoga

Denne yogatimen vil ha fokus på å øke mobilitet og fleksibilitet for en smidigere og mer effektiv kropp. Vi vil jobbe med god bevegelser å åpne opp, strekke og styrke hele kroppen, men med ekstra fokus på områder som skuldre, bryst, rygg/ryggrad og hofter.


Vi vil også jobbe med avspenning og lære hvordan vi kan bruke pusten for å frigjøre spenninger. Å strekke musklene kan bidra til å frigjøre spenninger som igjen gjør det lettere å bevege seg. Og når musklene ikke er anspente gir det mindre stress og press på kroppen din, som gir mindre smerter og treningsverk. Større fleksibilitet i muskler og ledd kan også gjøre deg mindre utsatt for skader, og økt mobilitet gjør det også lettere å bevege leddene med mindre anstrengelser.


Yoga bidrar også med forbedret blodsirkulasjon som som gjør at kroppen kommer seg raskere etter en treningsøkt, og også forhindrer stivhet.

Vi vil også jobbe med pust og tilstedeværelse som forbedrer din konsentrasjon og fokus.

Passer for alle.

Yin / Restorative Yoga

Yin yoga er rolig og myk praksis som bringer kroppen inn i en meditativ tilstand og hjelper oss å roe ned. Yin yoga ble utviklet for å trenge dypt inn i bindevevet og utvide fleksibiliteten, samtidig som energisentrene i kroppen (nadis) styrkes for å frigjøre blokkeringer og øke energiflyten. Fokus på statisk bevegelse, pustearbeid (Pranayama) og meditasjon for å skape en dyptgående og givende praksis. De viktigste forskjellene mellom Yin Yoga og mange andre former for yoga er at du blir oppfordret til å IKKE bruke musklene og holder passive stillinger i flere minutter.


Yin yoga skaper flyt gjennom kroppens bindevev og energibaner, økt bevegelighet samt mobilisering og stryke i ledd og ligamenter.
Vi holder stillingene litt lengre og støtter opp med bolstere, belter og blokker. Dette er timen hvor du kan komme, senke skuldrene å bare være. Dette er din tid.


Fordeler med yin yoga er blant annet at den; roer ned kropp og sinn, reduserer stress og angst, øker blodsirkulasjon og fleksibiliteten, løser opp bindevev og forbedrer leddmobilitet, samt balanserer de indre organene og flyt av prana.


I Yin/Restorativ Yoga vil vi ha med restorative stillinger, disse holder vi litt lengre enn yin stillingene og vi bygger godt opp med klosser, pledd og puter så du ligger behagelige og virkelig får slappet av. Fordi restorative yoga er så mykt og varsomt, er det en super motvekt til vårt travle, stressende liv og de mer fysiske formene for yoga eller annen fysisk aktivitet. Stillhet er en kraftfull praksis.Og det handler om å gjenopprette og balansere deg selv.

Passer for alle.

Yoga for Nybegynnere

Denne timen passer for deg som er ny til yoga eller for deg som ønsker å lære teknikken fra bunnen av. Vinyasa er en dynamisk form for yoga med fokus på kontinuerlig pust og bevegelse. Vi bruker hele kroppen, og jobber med styrke, fleksibilitet og utholdenhet.


Du vil lære grunnleggende vinyasa teknikk i asanas (stillinger) og du vil blant annet lære solhilsen A og B, riktig Chaturanga-teknikk, ulike vinyasa overganger og flows og du vil få god innføring i både stående og sittende stillinger. Vi vil bruke ulike pusteteknikker.


Vi har fokus på pust, bevissthet og tilstedeværelse og du lærer hvordan du kan bruke yogaen for å finne bedre balanse i hverdagen, få mer ro og styrke både til kropp og sinn.

Meditasjon

Her får du erfare ulike meditasjoner og meditasjonsteknikker. 

Blant annet mindfulness meditasjon, meditasjon på pust, mantrameditasjon, visualiseringer og body scann. 

Passer for alle - om du er helt ny til meditasjon eller erfaren. 

Yoga ved stress og uro (kurs)

Yoga er et godt og naturlig verktøy for å håndtere stress og uro. Gjennom bevegelse, pust og bevisstgjøring hjelper vi kropp og sinn med å slippe spenninger og uro og finne hvile. 


Kurset passer for for deg som opplever høyt stress, er i en krevende livssituasjon, har søvnproblemer, eller er utmattet/utbrent. Du trenger ikke å ha erfaring med yoga fra før.


Yogaen i dette kurset består av rolige bevegelser, avspenning gjennom lengre hold i ulike stillinger, pust og meditasjon. Vi jobber med balansere kroppens nervesystem for å dempe stressresponser og uro.

Yogaen vil også gi økt blodsirkulasjon, økt  fleksibiliteten og mykhet i muskulatur og bindevev, forbedring i leddmobilitet, samt mer balansert energi i kroppen og bedre oksygenopptak. 


Gjennom kurset vil du få økt bevissthet til egne behov og grenser, lære å lytte til kroppen og bruke pust, bevegelse og bevissthet som effektive verktøy for å håndterer stress og uro. 

unsplash