Fra ytre fokus og stress til indre styrke og ro - fordi et velregulert nervesystem er veien til en balansert hverdag.


Hos YogaSpirit får du alt du trenger for å gå fra hverdagsjag til hverdagsflyt.

 

Her finner du et inkludrende yogamiljø der du får slippe ytre fokus og stress, og finne indre styrke og ro gjennom de mest naturlige verktøyene vi har - bevegelse, pust og bevissthet. 


Du får god trening, økt fleksibilitet og mobilitet, samt gode verktøy for å finne ro, restitusjon og håndtere stress. 


Yoga for DEG og din hverdag! 

Klasser i studio og online

Vinyasa 

Vinyasa er en dynamisk form for yoga med fokus på kontinuerlig pust og bevegelse. Vi bruker hele kroppen, og jobber med styrke, fleksibilitet og utholdenhet. Yogatimene våre består av velbalanserte sekvenser med yogastillinger og overganger, i et jevnt rytmisk tempo. Fokus er på pust, bevissthet og tilstedeværelse mens vi flyter mellom de ulike yogastillingene.
Vinyasa er en fysisk og oppløftende yogaform, som skaper en følelse av letthet, klarhet og ro i både kropp og sinn.

Timene vil virke beroligende på grunn av fokus på synkronisert pust og bevegelse. Og de vil gi deg økt styrke, bevegelighet, sirkulasjon og bevissthet.

Egnet både for deg som har gjort litt yoga før eller er en mer erfaren yogi.

Vi tilpasser uansett til indviduelle behov og gir gode modifikasjoner eller større utfordringer etter behov. Husk at det alltid er anbefalt å lytte til egen kropp og tilpasse praksis til dagsform og behov. Selv om vi kan gjøre en mer avansert praksis betyr det ikke at vi alltid trenger å gjøre det. I alle våre timer vil det være mulig å gjøre en praksis tilpasset behov.

Myk flyt

En mykere og roligere vinyasa yoga flyt. Dette kurset vil ha fokus på å øke mobilitet og fleksibilitet for en smidigere og mer effektiv kropp. Samtidig vil vi jobbe med avspenning og lære hvordan vi kan bruke pusten for å frigjøre spenninger.


Vi vil jobbe med å løsne opp i stivhet og spenninger i rygg, hofter og skuldre.
Myke bevegelser bidra til å frigjøre spenninger som igjen gjør det lettere å bevege seg. Når musklene ikke er anspente gir det mindre stress og press på kroppen din, som igjen gir mindre smerter og treningsverk. Større fleksibilitet i muskler og ledd kan også gjøre deg mindre utsatt for skader, og økt mobilitet gjør det også lettere å bevege leddene med mindre anstrengelser.


Yoga bidrar også med forbedret blodsirkulasjon som som gjør at kroppen kommer seg raskere etter en treningsøkt, og også forhindrer stivhet. Vi vil også jobbe med pust og tilstedeværelse som forbedrer din konsentrasjon og fokus.

Passer for alle.

Yogalates

Yoga møter Pilates i denne morsomme og styrkende klassen. Yogalates blander det beste fra begge verdener ved å balansere styrke- og fleksibilitet.


I disse timene vil vi integrere de beste elementene fra både yoga og pilates for å gi deg en helhetlig treningsopplevelse. Gjennom en kombinasjon av dynamiske bevegelser, styrkeøvelser og stretching, vil vi fokusere på å jobbe gjennom ulike muskelgrupper for å tone og forme kroppen din på en balansert måte.


Yogalates er mer enn bare en treningsøkt - det er en reise mot å styrke forbindelsen mellom kropp og sinn. Ved å fokusere på pusten din og bevissthet om kroppens bevegelser, vil du oppnå en dypere forståelse av din egen kropp og dens evner. Samtidig vil du oppleve en økning i positiv energi og velvære som vil stråle gjennom hele kroppen din.

Yin Yang Yogaflyt

En yogakombinasjon for indre harmoni og flyt.
Yin Yoga er en dyp og rolig praksis med lengre hold av stillinger. Mens Yang Yoga balanserer den myke yin praksisen med dynamiske bevegelser. Gjennom yang yoga delen stabiliserer vi ledd og aktivere muskler og bindevev for styrke og struktur. Og gjennom yin delen er vi da klar for å få synke lengre inn i både kropp og sinn.

Yin / Restorative Yoga

Yin yoga er rolig og myk praksis som bringer kroppen inn i en meditativ tilstand og hjelper oss å roe ned. Yin yoga ble utviklet for å trenge dypt inn i bindevevet og utvide fleksibiliteten, samtidig som energisentrene i kroppen (nadis) styrkes for å frigjøre blokkeringer og øke energiflyten. Fokus på statisk bevegelse, pustearbeid (Pranayama) og meditasjon for å skape en dyptgående og givende praksis. De viktigste forskjellene mellom Yin Yoga og mange andre former for yoga er at du blir oppfordret til å IKKE bruke musklene og holder passive stillinger i flere minutter.


Yin yoga skaper flyt gjennom kroppens bindevev og energibaner, økt bevegelighet samt mobilisering og stryke i ledd og ligamenter.
Vi holder stillingene litt lengre og støtter opp med bolstere, belter og blokker. Dette er timen hvor du kan komme, senke skuldrene å bare være. Dette er din tid.


Fordeler med yin yoga er blant annet at den; roer ned kropp og sinn, reduserer stress og angst, øker blodsirkulasjon og fleksibiliteten, løser opp bindevev og forbedrer leddmobilitet, samt balanserer de indre organene og flyt av prana.


I Yin/Restorativ Yoga vil vi ha med restorative stillinger, disse holder vi litt lengre enn yin stillingene og vi bygger godt opp med klosser, pledd og puter så du ligger behagelige og virkelig får slappet av. Fordi restorative yoga er så mykt og varsomt, er det en super motvekt til vårt travle, stressende liv og de mer fysiske formene for yoga eller annen fysisk aktivitet. Stillhet er en kraftfull praksis.Og det handler om å gjenopprette og balansere deg selv.

Passer for alle.

Yoga for Nybegynnere (Kurs)

I dette kurset vil vi utforske ulike yogastiler, pusteteknikker og meditasjoner for å introdusere deg til den fantastiske verden av yoga.


Du får en innføring i både Vinyasa yoga, Yin yoga og Myk yoga flyt. Gjennom veiledet praksis vil du lære grunnleggende stillinger og bevegelser, samt hvordan du kan tilpasse praksisen til eget behov.


I vinyasa yoga vil vi fokusere på flytende bevegelser synkronisert med pusten din, som hjelper deg med å bygge styrke, fleksibilitet og balanse.


Yin yoga vil introdusere deg til dypere, passive strekk, som bidrar til å løsne opp i spenninger, øke fleksibilitet og fremme avslapning i kroppen og sinnet.


I myk flyt vil vi utforske myke bevegelse og avslappende stillinger for å frigjøre stivhet og spenninger i kroppen og gi deg mer mobilitet og en mer smidig og åpen kropp. Og gjennom enkle pusteøvler og meditasjoner vil du lære å finne mer ro og klarhet.


Dette kurset er perfekt for deg som er nysgjerrig på yoga og ønsker å utforske ulike aspekter av praksisen. Ingen erfaring er nødvendig.


Kom og bli med oss mens vi utforsker de mange fordelene med yoga sammen!Meditasjon og Pust

Her får du erfare ulike meditasjoner,  meditasjonsteknikker, og pusteøvelser. 

Blant annet mindfulness meditasjon, meditasjon på pust, mantrameditasjon, visualiseringer og body scann. 

Passer for alle - om du er helt ny til meditasjon eller erfaren. 

unsplash